Kategorier
Mat

Maten är nyckeln till en lyckad bjudning

Anledningen till att många misslyckas med att anordna middagar – oavsett till hur många personer – är att de överskattar sin egen förmåga att laga mat. Det här är något som verkligen märkts under senare år och detta på grund av att det kommit en väldigt stor trend där man ser olika tv-program, tidningar och annat där recept och fokus på mat ligger. Tänk efter själv – hur såg det ut för tio-femton år sedan egentligen? Då fanns det kanske två- eller maximalt tre stycken tv-program där man kunde lära sig om att laga mat. Detta ställt mot dagens läge där det kanske handlar om två- eller tre stycken per dag!

Det bevisar den rådande trenden och visst finns det många fördelar med detta också; allt är verkligen inte bara öken. Genom mat och genom matlagningsprogram lär vi känna andra kulturer, vi lär oss nya saker och vi utvecklar våra gommar; dessutom på ett nyttigare sätt då de flesta program faktiskt lägger stor kraft på just hälsa och en hälsosam kost.

För att knyta ihop säcken dock så kan man kortfattat återkomma till det första påståendet; många överskattar sin egen förmåga att laga god mat och många bör därmed – åtminstone vid större bjudningar – hålla sig ungefär tre steg ifrån spisen. Detta inte sagt för att vara elak och heller inte menat som att dessa personer inte ska kunna få bjuda på middagar; det är bara det att i och med att maten fyller en så pass stor funktion så bör andra lösningar kunna hittas.

Använd catering eller håll det enkelt

Här kan man tipsa om att man kanske beställer den mat man gillar via catering. Har du i din stad ett företag som jobbar med catering samtidigt som du – ärligt nu – kanske inte är någon hejare på att laga mat, varför då inte svälja stoltheten och beställa denna catering. Ofta kan man numera bestämma menyn för catering om man är ute i god tid – det vill säga; vet du att du ska bjuda hem några vänner på ett exakt datum så hör du bara av dig i god till innan till den restaurang du tänkt dig för catering och lämnar ett förslag på meny. Så enkelt är det; catering är ett utmärkt sätt att kunna njuta av mat utan att behöva göra något själv.

Det finns även andras sätt och ett är att man, helt enkelt, tränar på att laga mat. Ta fram en meny och se till att nöta in varje moment till dess att du känner att det sitter och att du känner dig säker. Håll det enkelt och ge dig inte på det absolut mest avancerade som du ser på tv eller läser i en tidning – ofta är det enkla också det bästa. Matlagning passar inte alla och går att jämföra med alla andra yrken. Du skulle ju knappast ge dig på att bygga om ett helt hus utan någon utbildning.

Det finns liksom anledningar till att vissa människor kallas för stjärnkockar, eller hur? Ta hjälp i form av catering eller håll din meny enkel – så lyckas du med din bjudning på bästa sätt.