Om oss

Har du varit på en fest och känt att du skulle kunnat göra det betydligt bättre om du själv varit värd/värdinna? Det är inte en ovanlig känsla och det är också troligt att den person som arrangerade festen i fråga känner samma sak. Det är först när man är mitt uppe i tillställningen som man märker av vad man missat. Att anordna en fest handlar om träning där man – steg för steg – blir lite bättre och gör färre missar.

Det viktigaste är att man planerar. Är det något som vi lärt oss efter våra drygt 30 år i branschen så är det att ingenting går att ta på uppstuds. Ju mer detaljer man planerar och har i åtanke – desto mer lyckad blir också festen. Allt från mat, bordsplaceringen, aktiviteter, musik och tilltugg måste vara noggrant planerat. Det är genom det som man slipper de obehagliga överraskningarna som visar sig bli svåra att lösa. Vi ska visa hur du ska tackla denna planering och vad som är extra viktigt att tänka på.

En annan sak som vi lärt oss är att man måste slappna av. Det är en fest och det handlar om en möjlighet att få njuta i goda vänners lag. Oavsett om det handlar om en mindre tillställning eller ett större bröllop så bör man ge sig själv chansen att delta och vara mer av en gäst än en värdinna/värd. Det gör man genom att ta hjälp.

Var inte rädd för att exempelvis ta professionell hjälp med planering och där du exempelvis anlitar en cateringfirma för både mat, servering, dukning och för exempelvis hjälp med ljud och musik. Du tjänar på det i längden. Annan hjälp går också att få. I många fall så devisen om att ensam är stark långtifrån gångbar då det kommer till att anordna en fest eller ett event. Fler personer ger fler infallsvinklar och där fler uppgifter kan fördelas. Det gäller emellertid även att hitta en balans i detta. Ju fler kockar, desto sämre soppa.

Vi kommer löpande att presentera tips, tankar och idéer om fester och events och vi hoppas att du kommer att gilla det du läser. Välkommen!